Hoofdrol voor Memphis door gemiste pingel en hak-assist

1 december 2018, 18:51   Bijgewerkt: 1 december 2018, 21:39

Memphis Depay zal de uitwedstrijd tegen Lille met zijn ploeg Olympique Lyon ongetwijfeld met een dubbel gevoel hebben beleefd. De nummer twee van de Ligue 1 keek al na een half uur tegen een 2-0 achterstand aan en tot overmaat van ramp schoot Memphis een penalty in de tweede helft huizenhoog over, waardoor hij verzuimde de aansluitingstreffer te maken. Wel liet hij zich zien met een fraaie assist en pakte hij op de valreep alsnog een punt met zijn ploeg.

Tegen directe concurrent Lille, dat met een punt minder op de vierde stek stond, was de start van Memphis en consorten allerbelabberdst. Via Loïc Remy en Nicolas Pépé stond het in Lille al binnen een half uur 2-0 voor de thuisploeg en daar kon Lyon voor rust maar weinig tegeninbrengen.

In de tweede helft kreeg Memphis, die de laatste weken in bloedvorm is, de kans om Lyon terug in de wedstrijd te schieten. Na een overtreding op Bertrand Traoré ging de bal op de stip, maar Memphis verprutste die mogelijkheid door hoog over te knallen.

Wie echter dacht dat Memphis vervolgens een verloren wedstrijd speelde, had het mis. Kort na zijn misser gaf hij op prachtige wijze met zijn hak een assist op Traoré, die wel de aansluitingstreffer wist te maken. De druk van Lyon nam vervolgens toe en dankzij een late goal van Moussa Dembélé eindigde het vermakelijke treffen nog in 2-2.

Mede dankzij de misser van Memphis wint Lyon dus niet, maar de assist was van wereldklasse. Een dubbel gevoel dus voor de Oranje-international, die met zijn ploeg op de tweede plaats blijft staan in Frankrijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen