United toont karakter en pakt verdiend punt bij laagvlieger

1 december 2018, 20:30

In een wedstrijd die in de eerste helft een voetbalfeest was, heeft Manchester United op bezoek bij Southampton met 2-2 gelijkgespeeld. De mannen van José Mourinho stonden na twintig minuten al met 2-0 achter, maar repareerden die opgelopen schade nog voor het rustsignaal.

Wie de eerste twintig minuten van de wedstrijd zag, moet zich toch hebben afgevraagd waarom Southampton samen met Fulham op de laatste plaats staat in de Premier League. Southampton schoot in eigen huis uit de startblokken en in mum van tijd stond United op een 2-0 achterstand door goals van Stuart Armstrong en Cédric Soares. Vooral de treffer van Soares was fraai, want hij trof met een puike vrije trap doel.

Manchester United was niet ongevaarlijk, maar door de achterstand leek het wederom een zware avond tegemoet te gaan. Mourinho, druk coachend vanaf de zijlijn, moet tevreden zijn geweest over de vechtlust van United. De snel opgelopen schade was namelijk nog sneller weggewerkt dan dat het opgelopen was. Via Romelu Lukaku (eerste goal in de Premier League sinds 15 september) en Ander Herrera stond de eindstand bij rust al op het bord: 2-2.

Met het gelijkspel schieten beide clubs weinig op. Southampton stijgt een plekje, maar blijft onder de rode streep staan. Voor United blijft het seizoen moeizaam verlopen. De recordkampioen van Engeland staat teleurstellend zevende en de achterstand op stadsgenoot en koploper Manchester City is zestien punten.