Lukkien vindt dat behoudende tactiek 'geen windeieren legt'

1 december 2018, 21:37

Dick Lukkien pakte met FC Emmen knap een punt op bezoek bij Vitesse. De Emmenaren herpakten zich na een matige eerste helft en kwamen in de slotfase nog goed weg toen Bryan Linssen weggleed bij een strafschop. "Wel fijn dat het ons een keertje meezit."

De oefenmeester erkent dat het voor rust niet best was wat zijn ploeg liet zien. "Ik vond het de tweede helft inderdaad beter", klinkt het voor de camera van FOX Sports. "We hadden in de eerste helft veel moeite met de zijkanten van Vitesse."

In de slotfase leek het gelijkspel alsnog in rook op te gaan, nadat er licht werd vastgehouden in de zestien van Emmen. Bryan Linssen miste op knullige wijze vervolgens de penalty. "Dat was niet heel handig. Dat moet je niet doen, zeker in de eindfase niet", doelt Lukkien op het vasthouden. "Wel fijn dat het ons een keertje meezit en dat hij uitglijdt."

Opvallend is dat Emmen wederom op vreemde bodem een punt pakt, zoals een maand geleden bij SC Heerenveen ook al gebeurde. Lukkien denkt dat het aan de behoudende tactiek ligt. "Uit mogen we iets verder terug en dat legt ons geen windeieren."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen