Druk van ketel bij PEC na makkie tegen De Graafschap

1 december 2018, 21:39

PEC Zwolle heeft zaterdagavond eindelijk weer eens gewonnen. Op bezoek bij nummer zeventien De Graafschap speelde het al snel een gewonnen wedstrijd na de vroege rode kaart van Lars Nieuwpoort. Op dat moment stond PEC al op voorsprong na een rake vrije trap van Clint Leemans. Younes Namli besliste een kwartier voor tijd de wedstrijd.

De kelderkraker kende een onstuimige eerste helft. Na iets meer dan een halfuur spelen stond de teller al op zeven kaarten. En dat terwijl het prille begin nog rustig verliep. Al moesten de Superboeren wel snel een treffer incasseren. De Graafschap kreeg dit seizoen de meeste doelpunten tegen uit standaardsituaties en de laatste weken werd al pijnlijk duidelijk dat daar het grote manco van de ploeg ligt.

Tegen PEC ging het na een kwartier alweer mis. Een vrije trap van Clint Leemans aan de rechterkant van het veld werd door niemand aangeraakt en belandde pardoes in de lange hoek achter doelman Hidde Jurjus. Een terechte voorsprong voor de Zwollenaren, die de druk op trainer John van 't Schip na de thuisnederlaag tegen ADO Den Haag zag oplopen. Toch speelde PEC al snel een gewonnen wedstrijd toen linksback Lars Nieuwpoort er met direct rood vanaf werd gestuurd. De verdediger van De Graafschap ging vol door op de enkel van Kingsley Ehizibue en kreeg terecht de rode kaart.

Het was het startschot van een grimmige eerste helft met veel kaarten, waarvan één er dus een rode kleur had. Het publiek op de Vijverberg had het al gauw gehad met scheidsrechter Martin van den Kerhof. Veel fluitconcerten en gejoel vanaf de tribunes, maar de rode kaart was meer dan terecht. In de tweede helft was het ook wachten op een tweede treffer van de bezoekers. Die liet nog onverwachts lang op zich wachten want pas een kwartier voor tijd viel er eindelijk wat te juichen voor PEC. Younes Namli pikte de bal op aan de rechterkant van het veld en krulde hem fraai richting de lange hoek. Jurjus kreeg er nog een hand tegenaan, maar wist het doelpunt niet te voorkomen.

Voor PEC en John van 't Schip betekent de overwinning dat de druk een beetje van de ketel is en dat het gat naar De Graafschap wordt vergroot tot vier punten. De Superboeren zullen met veel interesse de andere kelderkraker van dit weekend in de gaten houden. De wedstrijd tussen NAC en FC Groningen zou er zomaar voor kunnen zorgen dat de ploeg uit Doetinchem het weekend afsluit als de nieuwe hekkensluiter.

Opstelligen en beoordelingen:

De Graafschap: Hidde Jurjus 3.5; Leeroy Owusu 5, Sven Nieuwpoort 4.5, Ted van de Pavert 4.5, Lars Nieuwpoort 1; Frank Olijve 4 (76. Delano Burgzorg), Youssef El Jebli 5, Erik Bakker 4; Furdjel Narsingh (24. Jordy Tutuarima), Fabian Serrarens 3, Daryl van Mieghem 5 (68. Jordy Thomassen)

PEC Zwolle: Mickey van der Hart 6; Thomas Lam 6.5, Ouasim Bouy 5.5, Sepp van den Berg 6.5 (45. Zian Flemming); Kenneth Paal 6, Clint Leemans 7, Rick Dekker 6.5, Kingsley Ehizibue 6.5, Mike van Duinen 5 (Stanley Elbers), Vito van Crooy 6, Younes Namli 7.5

Man of the match: Younes Namli

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen