Uitblinker Zeneli draagt goal op aan overleden grootvader

2 december 2018, 08:34

Arber Zeneli was zaterdagavond een plaag voor de verdediging van Fortuna Sittard. De 23-jarige buitenspeler stichtte van alle spelers van sc Heerenveen verreweg het meeste gevaar en was bij twee van de drie Friese doelpunten betrokken. Na rust maakte hij vanaf de strafschopstip de 2-0, waarna hij zijn wedstrijdshirt over zijn hoofd trok, zijn ondershirt liet zien en zijn vingers in de lucht stak.

Op het ondershirt was een tekst te zien, verwijzend naar zijn onlangs overleden grootvader. "Ik kreeg de kans om een doelpunt aan hem op te dragen, een emotioneel moment voor mij", zei de buitenspeler in de mixed zone van het Abe Lenstra Stadion na de 3-1 zege op de promovendus. Op de dag dat Zeneli Kosovo met een hattrick tegen Azebeidzjan naar een play-offplek om een EK-ticket schoot, overleed zijn grootvader.

Zijn doelpunten kon hij toen niet direct aan zijn opa opdragen, want pas ná het met 4-0 gewonnen duel kreeg Zeneli het verdrietige nieuws te horen. "Hij overleed 's middags, maar mijn ouders wilden het me pas na de wedstrijd vertellen. Ik was natuurlijk erg verdrietig, maar hij heeft me de kracht gegeven om de hattrick te scoren", vertelde Zeneli.

In Heerenveen had Zeneli ook zomaar een hattrick kunnen maken. De aanvaller zag voor rust een doelpunt afgekeurd worden, miste een dot van een kans en kreeg geen penalty toen hij in het strafschopgebied neerging. "De scheidsrechter beslist, maar ik denk dat het een penalty was. Ik probeerde langs hem (Clint Essers, red.) te komen en hij stak zijn been uit."

Spiraal doorbroken

Mede door het doelpunt van Zeneli boekte Heerenveen tegen Fortuna de eerste thuiszege van het seizoen. "We stonden onder druk, in ons achterhoofd speelde het mee dat we dit seizoen nog geen thuiswedstrijd hadden gewonnen. De zege is een grote opluchting, hopelijk kunnen we zo doorgaan", besloot hij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen