Ajax heeft geen kind aan ADO en hoopt op steun uit Rotterdam

2 december 2018, 14:10   Bijgewerkt: 2 december 2018, 14:16

Ajax kan rustig achterover leunend gaan kijken naar de topper tussen Feyenoord en PSV. De Amsterdammers wonnen de lunchwedstrijd van zondag in eigen huis zonder enige moeite van ADO Den Haag en brengen het gat op de ranglijst met PSV in ieder geval tijdelijk terug tot twee punten. Twee vroege treffers brachten Ajax al rap in een zetel, waarna Aaron Meijers met een schitterende vrije trap de spanning even terugbracht. Matthijs de Ligt gooide vervolgens echter al voor rust het duel in het slot.

Ajax wist dat het in kon lopen op PSV, dat later op de middag op bezoek moet bij Feyenoord, waardoor voor de Amsterdammers maar één ding telde: winnen van ADO. Het was precies hetzelfde scenario als het afgelopen seizoen, maar toen liet Ajax in het weekend van Feyenoord-PSV punten liggen tegen de Hagenezen. Het was van meet af aan duidelijk dat dat zondagmiddag niet zou gebeuren, want de thuisploeg begon direct vanaf de aftrap aan een omsingeling die de hele eerste helft zou duren. Al na een kwartier konden de Ajacieden voor het eerst juichen, toen Dusan Tadic met een uitstekende slalom twee tegenstanders het bos in stuurde en daarmee David Neres in staat stelde te scoren. Het was de tweede van het seizoen voor de Braziliaan, die zijn ploeg de start gaf die het zich wenste.

ADO kon ondertussen weinig anders doen dan compact spelen en loeren op de counter, wat de bezoekers bij vlagen aardig lukte. Zo testte Sheraldo Becker al vroeg in de wedstrijd Andre Onana in de korte hoek, maar bleef een stunt uit. Ruim vijf minuten tijd betaalde het concept van ADO zich wel uit, want de bezoekers deden wat weinig ploegen tegen Ajax dit seizoen is gegeven: scoren in de Johan Cruijff ArenA. ADO deed het via Meijers, die een vrije trap van een meter of dertig heerlijk in de kruising schoot. Een prachtige goal, maar van een aansluitingstreffer of teruggekeerde spanning was nauwelijks sprake. Nog voor rust bracht Matthijs de Ligt de marge namelijk alweer terug tot twee, door met een droge knal van ver Robbert Zwinkels te verrassen. Het schot leek houdbaar voor de doelman, die de bal niet op waarde schatte. Zo stond het bij het ingaan van de rust dus 3-1 en was er geen vuiltje aan de lucht voor Ajax.

Met spanning zal alles en iedereen rondom Ajax later zondagmiddag gaan kijken naar de verrichtingen van PSV in Rotterdam, want puntenverlies van de Eindhovenaren brengt de spanning in de competitive volledig terug. ADO zal op haar beurt nog wat punten moeten gaan pakken richting de winterstop, wil het niet in de gevarenzone belanden.

Opstellingen en beoordelingen:*

Ajax: Andre Onana 6.5; Noussair Mazraoui 7, Matthijs de Ligt 7, Daley Blind 7, Nicolas Tagliafico 7.5, Zakaria Labyad 7 (78. Daley Sinkgraven -), Donny van de Beek 7 (60. Maximilian Wöber 6.5), Frenkie de Jong 6.5; David Neres 7, Klaas-Jan Huntelaar 5 (69. Kasper Dolberg 7), Dusan Tadic 7.5

ADO Den Haag: Robbert Zwinkels 6.5; Giovanni Troupeé 4.5, Wilfried Kanon, 5 Danny Bakker 5, Nick Kuipers 5, Aaron Meijers 6; Dion Malone 5 (77. Erik Falkenburg -), Lex Immers 6, John Goossens 5.5 (69. Zhang Yuning 4); Sheraldo Becker 6, Melvyn Lorenzen 5 (46. Tomas Necid 5)

Man of the Match: Dusan Tadic

*Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen