Duarte belangrijk met twee goals: "Vandaag kwam het er goed uit"

2 december 2018 – Lerin Duarte had zondag een groot aandeel in de 4-1 overwinning op VVV-Venlo. De middenvelder van Heracles Almelo scoorde twee keer en merkte dat hij uitstekend in zijn vel zat. Bovendien is hij blij met het feit dat Heracles nu weer vierde staat in de Eredivisie.

Duarte belangrijk met twee goals: "Vandaag kwam het er goed uit"

Duarte zat dit seizoen ook meermaals op de bank, maar maakte zondag indruk met twee goals. "Ik heb wel meerdere lekkere duels gespeeld. Maar vandaag maakte ik twee doelpunten, daar ben ik trots op. Ik doe mijn best om dit te laten zien, vandaag kwam het er goed uit", lacht hij in gesprek met RTV Oost.

Heracles verloor de voorgaande drie wedstrijden, maar heeft zondag dus weer eens indruk gemaakt. "Het was een belangrijke overwinning. De concurrenten hebben punten laten liggen. We speelden weer in ons 'normale' systeem, daar voelde iedereen zich goed bij. Dan zie je dat het resultaat oplevert. Om het vertrouwen terug te krijgen moesten we vandaag alles geven. Dit moeten we nu doortrekken, ook in uitwedstrijden", beseft de spelmaker.

Het had overigens niet veel gescheeld of Duarte had een hattrick gemaakt. In de slotfase miste hij een grote kans op nog een doelpunt. "Ik heb nog nooit een hattrick gemaakt. Vandaag zat het erin, maar het mocht helaas niet baten."

Eredivisie

gerelateerd