Officieel: UEFA gaat derde Europese clubtoernooi lanceren

2 december 2018, 20:58

Er komt definitief een derde toernooi voor Europese clubs. De UEFA heeft zondagavond gecommuniceerd dat er vanaf het seizoen 2021/2022 een nieuw toernooi gelanceerd zal worden, naast de Champions League en de Europa League.

Het toernooi zal luisteren naar de naam Europa League 2 en aan het toernooi zullen 32 clubs deelnemen, net zoveel als aan de Champions League. Hierdoor wordt het deelnemersveld van de Europa League teruggebracht van 48 naar 32. Het toernooi is min of meer de tegenzet van de UEFA voor de Super League. Dat moet een competitie worden tussen de zestien grootste clubs van Europa. Dat toernooi is echter geen initiatief van de UEFA, maar van de grote clubs. Of dat toernooi er komt, is nog niet zeker.

UEFA-preses Aleksander Ceferin is blij met de Europa League 2. "Er komen meer Europese wedstrijden voor meer clubs. Deze competitie is ontstaan na een voortdurende dialoog met de associatie van Europese clubs", zegt hij. Het is nog niet duidelijk welke teams zullen deelnemen aan het toernooi. Wel is bekend dat de wedstrijden op donderdag afgewerkt zullen worden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen