PSG verliest Neymar én perfecte status in Bordeaux

2 december 2018, 22:59

De perfecte status van Paris Saint-Germain in de Ligue 1 is zondag ten einde gekomen. Het sterrenensemble van Thomas Tuchel kwam zondag twee keer op voorsprong, maar slaagde er toch niet in om Girondins Bordeaux op de knieën te krijgen. Er werd afgefloten bij een 2-2 eindstand.

Daarbij is er nog meer slecht nieuws voor PSG, aangezien sterspeler Neymar in de 57ste minuut geblesseerd raakte. De aanvaller verliet het veld met een liesblessure, nadat hij eerder in het duel nog zijn elfde competitietreffer had gemaakt. De Braziliaan opende in de 34ste minuut de score en hielp zijn team aan de leiding. PSG leek op weg naar de vijftiende zege in vijftien duels, maar had een taaie tegenstander aan Bordeaux.

De middenmoter kwam terug tot 1-1 in de 53ste minuut. Jimmy Briand produceerde de gelijkmaker, maar PSG herstelde zich snel weer. Kylian Mbappé maakte kort na het uitvallen van Neymar de 1-2 en leek het duel in de 66ste minuut in het voordeel van PSG te kantelen. Toch kwam Bordeaux wéér terug. Andreas Cornelius zorgde er in de 84ste minuut voor dat het in 2-2 eindigde. Dat is een knap resultaat van Bordeaux, aangezien het team sinds 7 oktober geen competitiewedstrijd meer wist te winnen. Toch heeft het PSG als eerste Franse ploeg dus punten afgesnoept.

Ondanks het puntenverlies staat PSG nog een straatlengte voor op 'achtervolger' Montpellier HSC. De voorsprong bedraagt veertien punten.