Amrabat maakt veel indruk bij Club Brugge: "Heb m'n kans gepakt"

3 december 2018, 08:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sofyan Amrabat maakt indruk bij Club Brugge. De middenvelder kreeg afgelopen weekend zijn tweede basisplaats op rij en beschaamde het vertrouwen van zijn coach niet: hij was verantwoordelijk voor het derde doelpunt van de Belgen al na 35 minuten en kreeg van onze zuiderburen veel complimenten. "Mijn kans kwam deze week en die heb ik gepakt", aldus een opgewekte Amrabat.

Dat vertelde de man die deze zomer overkwam van Feyenoord tegenover Sporza. "Ik was er al langer klaar voor, train elke dag hard en geef elke dag gas. Voor mezelf, maar ook om mijn trainer te overtuigen", aldus Amrabat. "Natuurlijk wilde ik heel graag, maar ik was nog niet ongeduldig." Die inzet werd beloond: tegen Borussia Dortmund (0-0) en ook Standard (3-0) kreeg hij een basisplaats en maakte hij indruk

Volgens Het Laatste Nieuws heeft Amrabat iets weg van Yaya Touré, terwijl hij door Sporza werd verkozen tot man-of-the-match. Zelf genoot hij ook van de wedstrijd. "We hebben Standard direct bij de keel gegrepen, ze hebben niet echt de kans gehad om te voetballen", aldus de Marokkaans international, die zelf de derde goal maakte. "Vaak gaan dat soort ballen over of naast, ik wilde vooral óp doel schieten. Toen ik hem had geraakt, wist ik dat hij zat."

Dat hij zelf inmiddels ook beter speelt, zorgt voor opluchting. Al twijfelde hij niet eens zozeer aan zichzelf. "Twee maanden geleden was ik nog een miskoop, nu niet meer. In het begin van het seizoen speelde iedereen goed, als coach kan je dan niet zomaar wisselen en dus moest ik lang wachten", aldus Amrabat tegenover HLN.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen