Southampton geeft Hughes zijn tweede congé in jaar tijd

3 december 2018, 11:08   Bijgewerkt: 3 december 2018, 11:52

Southampton neemt per direct afscheid van Mark Hughes. Zijn ontslag is het gevolg van de tegenvallende resultaten in de Premier League. Het is voor Hughes zijn tweede congé in minder dan een jaar tijd. In januari zette Stoke City hem na 4,5 jaar op straat.

Hughes werd in maart aangesteld bij The Saints, waar hij de ontslagen Mauricio Pellegrino opvolgde. De 55-jarige Engelsman behoedde Southampton voor degradatie. Die prestatie werd beloond met een driejarig contract, maar na een half jaar is het huwelijk alweer ten einde.

Southampton houdt Hughes verantwoordelijk voor de huidige prestaties. Opnieuw speelt de club degradatievoetbal. Southampton staat achttiende, wat aan het einde van de rit degradatie betekent naar het Championship. De clubleiding heeft onvoldoende vertrouwen dat Hughes het tij kan keren, hoewel hij zaterdag nog wel een gelijkspel boekte tegen Manchester United (2-2).

Tot er een opvolger gevonden is, neemt assistent-trainer Kelvin Davis de honneurs waar. Komende woensdag wacht de uitwedstrijd tegen Tottenham Hotspur op Wembley. Peter Bosz werd door de Engelse media al genoemd als mogelijke opvolger. Het is überhaupt de vraag of Bosz aan de slag wil bij een club uit de kelder van de Premier League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen