Mbappé klopt Kluivert en legt beslag op talentenprijs

3 december 2018, 21:26   Bijgewerkt: 3 december 2018, 21:59

De eerste Kopa Award, een dit jaar in het leven geroepen prijs voor het grootste talent op de Europese velden, is zoals verwacht een prooi geworden voor Kylian Mbappé (19). De Franse aanvaller ontving de prijs maandagavond op het Gouden Bal-gala in Parijs.

De prijs, die vernoemd is naar de Fransman Raymond Kopa, werd maandag voor het eerst in de historie uitgereikt aan het grootste talent onder 21 jaar. Ook Justin Kluivert was genomineerd, maar hij was zoals verwacht niet opgewassen tegen het Franse supertalent. Kluivert werd wel derde. Ritsu Doan behoorde ook tot de kanshebbers, maar eindigde gedeeld negende met nul punten.

In 2018 brak Mbappé door bij AS Monaco, waarna hij een megatransfer verdiende naar Paris Saint-Germain. In de zomer werd de aanvaller als belangrijke basiskracht wereldkampioen met Frankrijk. Cristiano Ronaldo en Lionel Messi zaten samen in de 33-koppige jury die de winnaar van deze prijs heeft gekozen. Naast Mbappé en Kluivert waren ook onder meer Trent Alexander-Arnold (Liverpool en Christian Pulisic (Borussia Dortmund) genomineerd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen