Athletic Bilbao ontslaat coach Berizzo na slechte seizoensstart

4 december 2018, 12:42

Athletic Bilbao heeft hoofdcoach Eduardo Berizzo ontslagen. De oefenmeester moet het veld ruimen na een zeer zwakke seizoensstart, waarin alleen de allereerste wedstrijd van de Primera Division werd gewonnen. De nederlaag tegen directe concurrent Levante UD (3-0) was de druppel die de emmer deed overlopen. Gaizka Garitano, trainer van het tweede team, is (voorlopig) zijn opvolger.

Dat heeft de club via de officiële kanalen bekend gemaakt. Berizzo was pas sinds deze zomer actief in Baskenland, maar kon niet echt overtuigen. Na veertien duels staat hij met elf punten op de achttiende plaats in La Liga. Daarmee kreeg het slechte vorige seizoen een zo mogelijk nog minder vervolg. "Als het nodig is in de strijd om handhaving, dan stap ik op", liet de coach maandagavond nog weten.

Berizzo was eerder werkzaam bij onder anderen Estudiantes, Celta de Vigo en Sevilla. Bij de laatste club was hij een tijd uit de roulatie omdat bij de manager kanker werd geconstateerd. In een cruciaal duel met Liverpool maakte hij dat nieuws in de rust bekend bij een 0-3 achterstand, waarna een grandioze comeback volgde (3-3). Desondanks werd hij een maand later ontslagen bij Sevilla. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen