NEC en technisch directeur Oversier zijn per direct uit elkaar

4 december 2018, 13:41   Bijgewerkt: 4 december 2018, 14:27

NEC en Remco Oversier zijn dinsdagochtend per direct uit elkaar gegaan. De technisch directeur en de club verschillen van inzicht over de koers die gevaren zou moeten worden als het gaat om het technisch beleid bij de club uit Nijmegen. De 'TD' lag al langere tijd onder vuur, vanwege diverse veelbesproken trainersaanstellingen en tegenvallende aankopen.

"Binnen NEC hebben we een duidelijk beeld van wat wij van de technische afdeling verwachten en hoe wij tot prestaties zouden moeten komen. Dit kwam niet langer overeen met de visie van Remco, waardoor we uiteindelijk in overleg hebben besloten uit elkaar te gaan", laat Ron van Oijen, voorzitter van de Raad van Commissarissen weten op de clubsite. "Wij danken Remco voor zijn inzet en betrokkenheid bij onze club en wensen hem veel succes in zijn verdere carrière."

De afgelopen weken nam de kritiek op Oversier, die in de vorige zomer overkwam van RKC Waalwijk als opvolger van Edwin de Kruijff, toe, omdat de sportieve prestaties alweer tegenvielen. Met name het feit dat de aanwinsten uit de hand van Oversier net als in vorig seizoen tegenvielen, deed de kritiek op de technisch directeur toenemen. Ook de aanstelling en het ontslag van Pepijn Lijnders - terwijl Adrie Bogers prima presteerde - wordt in Nijmegen gezien als een fout van Oversier, die Jack de Gier haalde als opvolger.

Daarnaast was er kritiek dat hij bepaalde spelers in de winterstop van vorig seizoen liet vertrekken. Toen de resultaten dit seizoen opnieuw tegenvielen, ging Oversier nog volledig achter De Gier staan. De achterban ging zich echter steeds meer richten op de 'TD', in plaats van de trainer.

Fouten

"Natuurlijk heb ik fouten gemaakt, daar ben ik me van bewust. Je kan wel telkens na een tegenvallend seizoen je technische mensen eruit zetten, maar dat doen we niet. We kiezen voor stabiliteit. We moeten het samen doen. Met de fans, de spelers, de staf, de sponsoren, noem maar op. Laten we een streep zetten onder afgelopen seizoen en er met z'n allen weer voor gaan. Ik ga met veel energie weer aan de slag", liet hij in een interview met forzanec.nl na vorig seizoen nog weten. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen