Scolari denkt na over bondscoachschap bij Colombia

4 december 2018, 16:24

Luiz Felipe Scolari wordt mogelijk de nieuwe bondscoach van Colombia. Dat heeft de zeventigjarige trainer bevestigd tegenover ESPN Brasil. Onlangs veroverde Scolari met Palmeiras de Braziliaanse landstitel.

"Ik ben benaderd", bevestigt Scolari het gerucht dat de Colombiaanse voetbalbond hem als opvolger van José Pékerman in huis wil halen. "Nu het seizoen voorbij is, kan ik hier eens goed over nadenken. De afgelopen 20-25 jaar heb ik tachtig procent van de tijd buiten Brazilië doorgebracht, ik moet dus ook aan mijn familie denken."

Scolari was in het verleden bondscoach van het Braziliaanse elftal, waarmee hij in 2002 wereldkampioen werd. De trainer was ook enkele jaren de keuzeheer van Portugal. In 2012 werd hij voor de tweede keer bondscoach van Brazilië, maar Scolari slaagde er in 2014 niet weer in om Brazilië naar de wereldtitel te leiden.

Colombia is al enige tijd op zoek naar een nieuwe bondscoach. Guus Hiddink werd eerder in verband gebracht met de vacante positie, maar hij ging bij de Chinese bond als bondscoach van het olympisch team aan de slag.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen