AS Monaco ziet dankzij Falcao weer licht in de duisternis

4 december 2018, 20:59

Na een gitzwarte periode toont AS Monaco tekenen van herstel. Tien dagen na de zege op Caen (0-1) heeft het team van Thierry Henry wederom een wedstrijd in de Ligue 1 gewonnen. Door doelpunten van Radamel Falcao - hij scoorde ook al tegen Caen - boekten de Monegasken een 0-2 zege in Noord-Frankrijk.

Het is nog veel te vroeg om te zeggen dat Henry het op de rit heeft in het prinsdom, maar de weg naar boven is ingeslagen. Falcao, captain van het geplaagde Monaco, nam dinsdagavond net als in Caen zijn team bij de hand door de enige goal van de wedstrijd te maken. In Caen schoot hij raak uit een vrije trap, tegen Amiens besliste hij de wedstrijd vanaf de strafschopstip. Zowel voor rust als in de blessuretijd van de tweede helft benutte hij een penalty.

Monaco verlaat door de derde zege van het seizoen - in elk geval voor even - de degradatiezone van de Ligue 1. De Monegasken spelen voor de winterstop nog de zware duels met OGC Nice en Olympique Lyon en eindigen de eerste seizoenshelft met een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Guingamp.