'Positie Heerenveen-directeur Eisenga staat ter discussie'

5 december 2018, 08:06   Bijgewerkt: 5 december 2018, 08:15

SC Heerenveen-directeur Luuc Eisenga staat vol onder druk in het Abe Lenstra Stadion. Dinsdagavond was er zelfs een overleg over de toekomst van de bestuurder, op wie de kritiek steeds meer toeneemt. Meerdere geldschieters zouden ontevreden zijn over Eisenga en dreigen om hun contract op te zeggen. Het bekendste en meest recente voorbeeld is de situatie met hoofdsponsor GroenLeven.

Dat blijkt uit een verhaal in de Leeuwarder Courant. Eisenga had de hoofdsponsor van de Friese club beloofd dat zij de zonnepanelen op het Abe Lenstra Stadion mochten aanleggen, maar omdat Sportstad de eigenaar van het pand is, moet het via een aanbestedingsprocedure, waarvoor inmiddels vier bedrijven zich hebben ingeschreven. Het was niet de enige onrust: nadat het contract van Hans Vonk [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/297756/vonk-boos-op-heerenveen-dit-kan-je-niet-maken/,_blank,opvallend genoeg] niet werd verlengd, volgde ook een [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/327705/vertrokken-commercieel-directeur-heeft-zorgen-om-heerenveen/,_blank,soap] rondom commercieel manager Henk Bloemers en diens opvolger [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/327010/heerenveen-alweer-op-zoek-naar-nieuwe-commercieel-manager/,_blank,Marike Kamminga].

Volgens de LC was er dinsdagavond zelfs een spoedoverleg over de positie van Eisenga, voor wie bijna geen draagvlak meer zou zijn. Om te voorkomen dat er net als twee jaar geleden, toen de man uit de wielerwereld werd aangesteld, een bestuurlijke crisis uitbreekt, moet er op tijd een passende oplossing worden gezocht voor alle partijen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen