Lyon-trainer Génésio looft Memphis: "Nu meer een teamspeler"

5 december 2018, 10:40

Olympique Lyon-trainer Bruno Génésio is zeer content met de ontwikkeling die Memphis Depay heeft doorgemaakt de laatste maanden. Volgens de oefenmeester heeft de Nederlander zich ontwikkeld tot een echte teamspeler. "In het bijzonder wanneer wij de bal niet hebben", analyseerde de coach.

Tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel met Stade Rennes, dat woensdagavond op het programma staat in de Ligue 1, nam de oefenmeester ruim de tijd om de Nederlander te complimenteren. "Het gaat bij Memphis vaak over zijn statistieken, maar hij heeft vooral veel progressie laten zien als het gaat om zijn betrokkenheid bij de groep", loofde de Fransman zijn pupil.

Ook in het verdedigende arbeid zou Memphis veel stappen hebben gemaakt, zo liet Genesio weten in aanloop naar het duel met Stade Rennes. Die ploeg ontsloeg eerder deze week haar trainer Sabri Lamouchi. Bij een zege neemt Lyon (tijdelijk) de tweede plek over van Lille, tegen wie Lyon afgelopen weekend [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/342417/hoofdrol-voor-memphis-bij-lyon-door-gemiste-pingel-en-hakassist/,_blank,remiseerde]. Memphis miste een penalty, maar gaf ook een prachtige assist.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen