Fenerbahçe gaat verder met Koeman als hoofdtrainer

5 december 2018, 11:40   Bijgewerkt: 5 december 2018, 14:40

Fenerbahçe gaat, in elk geval voorlopig, gewoon verder met hoofdtrainer Erwin Koeman aan het roer. In een officieel statement heeft de club nogmaals duidelijk gemaakt dat er geen enkele reden is om de huidige situatie, waarin de assistent van de eerder ontslagen Phillip Cocu is doorgeschoven als eindverantwoordelijke, te veranderen. "We zijn niet op zoek naar een nieuwe coach." 

Hoewel 'er niks veranderd is', vond de club het door alle berichtgeving de laatste week wel nodig om in een officieel bericht duidelijkheid te scheppen over de toekomst. Eerder gaf Koeman zelf aan dat hij verwacht nog voor de jaarwisseling vervangen te worden, maar die quotes werden vervolgens door de club weer ontkend. "Het kan een dag of een week zijn, maar ik denk eigenlijk niet dat het veel langer gaat duren", aldus Koeman destijds over zijn eigen positie.

Dat lijkt voorlopig dus veel langer te zijn. Tegenover diverse Turkse media zou sportief directeur Damien Comolli eveneens te hebben bevestigd gewoon verder te gaan met Koeman, ook na de winterstop. Dat zou betekenen dat hij de rest van dit seizoen, als er niks geks gebeurt op het gebied van de sportieve prestaties, hoofdtrainer blijft in Istanbul. "Een nieuwe coach aantrekken staat niet op onze agenda", verzekerde Comolli.

Koeman heeft in de eerste zes duels twee keer gewonnen, gelijkgespeeld en een keer verloren. Wel toont de ploeg onder zijn leiding duidelijk beterschap: zo werd de volgende ronde in de Europa League gehaald en stijgt de ploeg voorzichtig in de Turkse Süperlig. Donderdag kan hij in de Turkse beker ook een stap zetten, als zijn ploeg afrekent met Giresunspor.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen