Protesten tevergeefs: Juve en Milan naar Saudi-Arabië

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

5 december 2018 – De Italiaanse Supercup tussen Juventus en AC Milan zal op 16 januari 2019 ondanks verschillende protesten gewoon in Saudi-Arabië worden afgewerkt. De oliestaat tikt naar verluidt 7 miljoen euro af om de Italianen binnen te halen.

Protesten tevergeefs: Juve en Milan naar Saudi-Arabië

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De Italiaanse bond heeft dus ondanks protesten van onder meer Amnesty International besloten om het duel in Saudi-Arabië te laten spelen. Na de moord op journalist Jamal Khashoggi ontstond er druk op de bond. "We vragen de clubs en de bond om tweemaal na te denken over de boodschap dat ze zouden sturen naar sportliefhebbers over de hele wereld en aan dappere activisten die opkomen voor mensenrechten in Saudi-Arabië", schreef Amnesty International.

Het protest is tevergeefs geweest, want voor de tiende keer wordt de supercup buiten de eigen landsgrenzen gespeeld. Eerder werd er al in China, Qatar en Libië gespeeld voor het duel om de kampioen en bekerwinnaar van Italië

Juventus won vorig jaar de dubbel en neemt het daarom in Saudi-Arabië op tegen AC Milan, dat de bekerfinale van Juve verloor. 

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd