Liverpool toont karakter, Chelsea geeft voorsprong volledig weg

5 december 2018, 23:08

In de Premier League heeft Liverpool met de nodige moeite en veerkracht gewonnen bij Burnley. Met Virgil van Dijk in de basis keek de ploeg van Jürgen Klopp na een uur spelen tegen een achterstand aan, maar wist het snel het tij te keren. Bij Chelsea gebeurde juist het tegenovergestelde, want op bezoek bij Wolverhampton werd een voorsprong razendsnel omgedraaid in een nederlaag.

Burnley – Liverpool: 1-2

Jürgen Klopp stuurde maar liefst zeven nieuwe namen de wei in ten opzichte van het gewonnen uitduel tegen Watford van afgelopen weekend. Met Virgil van Dijk, maar zonder Georginio Wijnaldum nam de nummer twee van de Premier League het op tegen Burnley, dat voorlaatste stond. Ondanks bijna tachtig procent balbezit had Liverpool het moeilijk op bezoek bij de laagvlieger. De grootste kans voor rust was voor Van Dijk, maar Joe Hart wist redding te brengen op de kopbal van de Oranje-captain.

Nadat Hart kort na rust weer een uitstekende redding in huis had, stond Liverpool plots op achterstand: Alisson kreeg een schot niet onder controle en daar profiteerde Jack Cork optimaal van. Pas voor de tweede keer dit seizoen keek Liverpool tegen een achterstand aan, maar dat duurde dankzij een snelle gelijkmaker van James Milner slechts een minuut of vijf: 1-1.

Als een stel ijskonijnen voetbalde Liverpool zich vervolgens naar een driepunter, want een paar minuten na de gelijkmaker was het invaller Roberto Firmino die, op aangeven van Van Dijk, de 1-2 aantekende. In de slotseconde zorgde Xherdan Shaqiri met de 1-3 voor de definitieve beslissing. Door de overwinning blijft Liverpool op twee punten van koploper Manchester City.

Wolverhampton – Chelsea: 2-1

Via een eigen doelpunt kende Chelsea een droomstart op bezoek bij Wolverhampton. Na nog geen twintig minuten werd een vrije trap van Ruben Loftes-Cheek van richting veranderd en plofte daardoor zomaar binnen. De vroege voorsprong bracht Chelsea in een zetel, want Wolverhampton leek totaal onmachtig. De equipe van Maurizio Sarri bleef bijna een uur lang met gemak overeind en niets leek een nieuwe driepunter in de weg te staan.

Tot er na een uur spelen plots een gelijkmaker viel te noteren. Raúl Jiménez benutte eigenlijk de eerste echte kans van de gastheren en in het Molineux Stadium zou het nog veel gekker worden. Vier minuten na de goal van Jiménez zorgde Diogo Jota voor een explosie van vreugde in het stadion en een nederlaag voor Chelsea. 

Overige uitslagen:

Fulham – Leicester: 1-1

Everton – Newcastle: 1-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen