Spurs profiteert van gelijkspel tussen United en Arsenal

5 december 2018, 22:57   Bijgewerkt: 5 december 2018, 23:06

In een enerverend duel hebben Manchester United en Arsenal met 2-2 gelijkgespeeld. De gasten uit Londen kwamen twee keer op voorsprong, maar zagen de mannen van José Mourinho net zo vaak snel een gelijkmaker produceren. Op Wembley deed Tottenham Hotspur goede zaken, want het had geen kind aan Southampton: 3-1.

Manchester United – Arsenal: 2-2

Opvallend was het feit dat Paul Pogba en Romelu Lukaku van José Mourinho op de bank moesten beginnen. Ook bij Arsenal stonden niet alle grote namen op het veld. Alexandre Lacazette begon bijvoorbeeld ook als toeschouwer.

De reservebeurten van dit drietal zorgden niet voor een saai schouwspel. Integendeel, er viel genoeg te beleven op Old Trafford. De thuisploeg zag er bij uitbraken aardig uit, maar het was Arsenal dat de openingstreffer voor zijn rekening nam. De Duitse verdediger Shkodran Mustafi kopte na een corner in en zag tot zijn verbazing dat David de Gea de ogenschijnlijk houdbare bal niet onder controle kreeg.

De voorsprong van The Gunners, die afgelopen weekend nog knap wonnen van Tottenham Hotspur (4-2), duurde vier minuten vanwege een razendsnelle gelijkmaker van Anthony Martial. Ook na rust was het duel het aanzien waard en maakten beide ploegen aanspraak op de overwinning.

Het doelpuntenverloop was zelfs een feest van herkenning, want na een nieuwe voorsprong voor Arsenal dankzij een frommelgoal van Lacazette, was het na de Arsenal-treffer opnieuw bijzonder snel raak aan de andere kant: Jesse Lingard produceerde de gelijkmaker in Manchester.

Kansen op de overwinning waren er nog voor de gasten, maar David de Gea herstelde zich prima van zijn fout voor rust. Manchester United schiet met een punt echter weinig op, want het staat slechts achtste in Engeland

Tottenham Hotspur – Southampton: 3-1

Tottenham verloor de vorige wedstrijd op gevoelige wijze van Arsenal, maar nam in eigen huis revanche tegen Southampton. Binnen tien minuten was het al raak, nadat Harry Kane een voorzet van Christian Eriksen binnenwerkte. Southampton had op Wembley weinig in te brengen en ook na rust kwam de thuisploeg snel tot scoren. Tussen legio spelers van Southampton wist Lucas Moura een gaatje te vinden om te schieten.

Vervolgens was het een gelopen koers en nog voordat er een uur was gespeeld in Londen, tikte Heung-Min Son de derde van de avond binnen. Door de overwinning stijgt Tottenham naar plek drie ten koste van, en dat vinden ze daar bijzonder leuk, aartsrivaal Arsenal en Chelsea. De late tegengoal van Charlie Austin nemen ze daarom voor lief.