Van den Brom beseft dat er geen excuses zijn tegen Fortuna

6 december 2018, 16:30

AZ werd vorig seizoen derde, maar blijft dit seizoen maar ronddwalen in de Eredivisie. Zaterdag werd er op eigen veld met 0-2 van Willem II, terwijl de ploeg het weekend daarvoor al op 2-2 bleef steken tegen VVV-Venlo. Trainer John van den Brom beseft dat de drie punten tegen Fortuna Sittard nodig zijn.

AZ bereidt zich als nummer acht van de competitie voor op het duel van vrijdag in Limburg. "Na de wedstrijd van zaterdag hebben die jongens vooral met elkaar gesproken. Wat kan en moet er anders", zegt de coach tegen NH. "In deze groep zitten heel veel vrienden van elkaar. Op het veld en buiten het veld. Dan is het heel makkelijk als je elkaar goed kent om te zeggen wat je denkt en wat er anders moet", aldus de trainer, die weer kan beschikken over Ron Vlaar.

De Alkmaarders hebben drie keiharde punten nodig, beseft de trainer. "Excuses zijn er niet meer voor handen. De druk van de nederlaag tegen Willem II neem je mee, maar ook niet meer dan dat", zegt Van den Brom, die weet dat Fortuna dit seizoen sterk bezig is. "Je merkt dat het een team met vertrouwen is. Het is een elftal dat niet de bus parkeert, zeker niet als ze thuis spelen. Het is een aanvallende ploeg."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen