Malone moet 10.000 euro betalen aan zaakwaarnemer

6 december 2018, 20:06   Bijgewerkt: 6 december 2018, 22:30

Dion Malone moet zijn voormalig zaakwaarnemer John Veldman een schadevergoeding van tienduizend euro betalen. Dat heeft de arbitragecommissie van de KNVB bepaald. Voordat Malone afgelopen zomer tekende bij ADO Den Haag, brak hij met de makelaar. Die breuk leidde tot een arbitragezaak.

Veldman vond dat hij recht had op een schadevergoeding, voor zijn inspanningen die hij leverde om Malone naar ADO Den Haag te brengen. Volgens de arbitragecommissie zijn die inspanningen tijdens de zitting van vorige maand voldoende aannemelijk geworden.

Nadat Malone afscheid nam van Veldman, onderhandelde hij zelf verder. ADO legde Malone vervolgens transfervrij vast. Zijn contract bij Qabala uit Azerbeidzjan was eerder al ontbonden. Ook in die transfervrije status heeft Veldman een rol in gespeeld, oordeelde de arbitragecommissie.

Omdat Malone de samenwerking abrupt beëindigde, kon Veldman fluiten naar een vergoeding. Die komt hem alsnog toe nu de arbitragecommissie bepaald heeft dat Malone een schadevergoeding van tienduizend euro moet betalen.

Lees ook: "Meneer Malone kon bij FC Twente 350 duizend euro verdienen"

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen