'Frenkie de Jong zat ook uren om tafel met Guardiola'

7 december 2018, 07:40   Bijgewerkt: 7 december 2018, 11:35

Frenkie de Jong heeft ook uren met Pep Guardiola gesproken. De Catalaan probeerde hem te verleiden om voor Manchester City te kiezen. Maar de Engelsen blijken opeens niet bereid de 75 miljoen euro te betalen en nu gaat Paris Saint-Germain - zoals het lijkt - met de gewilde Ajacied aan de haal.

Volgens De Telegraaf vertrokken De Jong en zijn zaakwaarnemer Ali Dursun daags na Duitsland - Nederland naar Engeland. Daar sprak het duo met de zeer geïnteresseerde Guardiola, die zijn plannen met de 21-jarige middenvelder deelde. De Jong stond hoog op de agenda van Guardiola en Txiki Begiristain, de technisch directeur van The Citizens. De twee lunchten begin november nog met Ronald Koeman, die liet weten dat De Jong een exceptioneel talent is.

Maar City raakte naar de achtergrond. Volgens de ochtendkrant kan dit komen doordat de club onder een vergrootglas ligt bij de UEFA vanwege ondoorzichtige constructies om de regels van Financial Fair Play te omzeilen.

Het is Paris Saint-Germain die de strijd om de handtekening van De Jong lijkt te winnen. Op enkele details na zou de deal al rond zijn.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen