De Gier mikt op minstens zeven punten voor de winterstop

7 december 2018, 09:33

NEC hoopt vrijdag tegen koploper FC Den Bosch de 5-1 zege op FC Volendam een goed vervolg te geven. Een winstreeks voor de winterstop zou de club goed doen, want de eerste seizoenshelft is onrustig verlopen. Op sportief vlak presteert de club ondermaats en ook op bestuurlijk niveau rommelt het. Onlangs werd technisch directeur Remco Oversier aan de kant geschoven.

Door het vertrek van Oversier heeft hoofdtrainer Jack de Gier een iets uitgebreider takenpakket dan voorheen. "Voor mij verandert er niet veel. Een trainer is altijd verantwoordelijk voor de prestaties van het eerste elftal. Ik word nu alleen naar voren geschoven voor gesprekken met spelers van NEC en mogelijke versterkingen", zegt hij tegen De Gelderlander.

De Gier noemt het duel met Den Bosch een meetmoment voor zijn ploeg. Het lek is nog lang niet boven, beseft hij. "We moeten niet te euforisch zijn. De winst op Volendam is een prima uitslag in een moeilijke wedstrijd. Maar er zijn altijd verbeterpunten; zowel verdedigend als aanvallend."

Een zwaar einde van de eerste seizoenshelft ligt in het verschiet voor NEC, maar De Gier legt de lat hoog voor zijn team. "We hebben nog drie pittige, maar ook mooie wedstrijden te gaan. Met negen punten ga ik met een goed gevoel de winterstop in. Met zeven punten misschien ook. Dat hangt af van het verloop van de wedstrijden."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen