Foor keert ten koste van Beerens terug in basis bij Vitesse

7 december 2018, 13:35

Navarone Foor maakt zondag tegen NAC Breda zijn rentree in de basis bij Vitesse. De middenvelder stond afgelopen weekend tegen FC Emmen (1-1) voor de eerste keer dit seizoen niet aan de aftrap. Aan De Gelderlander laat Leonid Slutsky weten dat die keuze verkeerd uitpakte.

"Ik dacht de juiste tactiek en opstelling te hebben uitgedokterd. We kregen genoeg kansen en hadden de wedstrijd moeten winnen. Maar ik was niet in alles tevreden over de invulling van het spel", aldus Slutsky, die Roy Beerens zal slachtofferen. Matus Bero zal tegen NAC als schaduwspits fungeren en Martin Ødegaard verhuist naar de rechterflank.

Vitesse treft in NAC een tegenstander die het heel moeilijk heeft. De club uit Breda veroverde nog maar acht punten en is de hekkensluiter van de Eredivisie. "Maar dat zegt niet zo veel. Dit is voor ons een moeilijke wedstrijd. We moeten niet denken dat de kwaliteitsverschillen enorm zijn. We moeten gewoon flink aan de bak."

Penaltybokaal

Tegen Emmen miste Bryan Linssen vlak voor tijd een strafschop op de 2-1. Het was niet de eerste keer dit seizoen dat Vitesse faalde vanaf elf meter. Dat was voor Slutsky de reden om vrijdag middels een penaltybokaal op strafschoppen te oefenen. "We misten dit seizoen als drie keer van elf meter. Maar zo'n toernooitje is wel even anders dan een wedstrijdsituatie. Dan komt er spanning bij kijken", aldus Slutsky, die Thulani Serero de penaltybokaal zag winnen.

Lees ookFoor 'niet blij' met plek op de bank: "Ik beleef een goed seizoen"

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen