Van Bronckhorst beslist zaterdag over Van Persie

7 december 2018, 14:28

Het is allerminst zeker dat Robin van Persie ook zondag tegen FC Emmen in de basis start. Giovanni van Bronckhorst bekijkt zaterdag of de aanvoerder fit genoeg is om te spelen. Van Persie maakte donderdag tegen VVV-Venlo zijn rentree in de basis.

"We moeten morgen bekijken hoe Van Persie ervoor staat na de wedstrijd van gisteren. Hij heeft vaker op kunstgras gespeeld en gescoord", citeert RTV Rijnmond Van Bronckhorst op de persconferentie. De Feyenoord-captain zat zondag tegen PSV de hele wedstrijd op de bank, tegen VVV speelde hij zeventig minuten mee. "Van Persie hadden we erbij tegen PSV omdat we hem in bepaalde scenario's nodig hadden kunnen hebben. Gisteren was de verwachting dat VVV zich zou ingraven waardoor het meer om zijn kwaliteit ging dan om inspanning. Daarom speelde hij in de spits."

Omdat Nicolai Jørgensen in de lappenmand zit en Van Persie dus een vraagteken is, zou Dylan Vente in de basis kunnen starten. "Hij is vrij compleet, snel en heeft oog voor loopacties. Hij kan als aanspeelpunt fungeren en kan ook goed koppen", aldus Van Bronckhorst.

Mogelijk kan Gio wel beschikken over Eric Bottegehin, die de duels met PSV en VVV moest skippen. Hij trainde vrijdag weer mee met de groep.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen