Advocaat lovend over Heracles: "Ze doen het geweldig"

7 december 2018, 17:13

Dick Advocaat is beducht voor Heracles Almelo, dat het dit seizoen boven verwachting goed doet in de Eredivisie. De Heraclieden staan één plek boven FC Utrecht, dat zich op de vijfde plaats bevindt. Winnen de Domstedelingen zondag, dan passeren zij Heracles op de ranglijst.

"Ze doen het geweldig", zegt Advocaat via de clubkanalen van Utrecht over de tegenstander van zondag. "Aan het begin van het seizoen hebben ze veel punten gehaald. Ze hebben een goed elftal. Het draait goed en het staat goed, al hebben ze thuis meer punten gehaald dan uit."

Tegen Excelsior startte Utrecht in een 4-4-2-formatie. Dat pakte niet heel goed uit, want de Domstedelingen keken op Woudestein halverwege de wedstrijd tegen een 3-0 achterstand aan. Uiteindelijk eindigde het duel in 3-3. "Ik vind 4-4-2 een mooi systeem, mits het goed uitgevoerd wordt. Eén van de eerste vereisten van een 4-4-2-formatie is dat je compact staat. Als je in een ruit speelt, moet je posities van elkaar overnemen en dicht bij elkaar staan."

"De spelers hadden tegen Excelsior in de eerste vijf minuten het idee dat het geweldig ging. Qua kansen en positiespel liep het goed, maar de eerste uitval was een goal en de tweede ook.  Daarna hebben we de eerste helft achter Excelsior aangelopen. Dat mag niet weer gebeuren. Het compact spelen is bepalend voor het resultaat, ongeacht het systeem dat je speelt", besluit Advocaat.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen