Ten Cate keert tóch terug als trainer in VAE bij Al Wahda

7 december 2018, 20:35

Opvallend nieuws uit de Verenigde Arabische Emiraten: Henk ten Cate heeft een contract getekend als trainer bij Al Wahda. Hoewel de oefenmeester vertrok bij Al-Jazira omdat hij meer tijd wilde besteden aan zijn familie, vervolgt hij zijn loopbaan als coach tóch. Al Wahda verloor haar laatste duel en staat daarom op de vijfde plaats in de competitie.

Ten Cate was eerder nog zeer succesvol in de VAE, dus is het niet gek dat Al Wahda uitkomt bij de Nederlander. Dat Ten Cate ingaat op de aanbieding is wel bijzonder, aangezien hij bij Al-Jazira - waar hij mooie resultaten behaalde, ook onder meer op het WK voor clubteams - nog liet weten op te houden als coach. "Ik heb meer dan veertig jaar in het voetbal gewerkt, als speler en als trainer. Ik wil nu tijd geven aan mijn familie." 

Toch keert hij nu terug bij de nummer vijf uit de VAE, met wie hij pas in februari 2018 zijn oude werkgever treft. Daar werkt zijn opvolger Marcel Keizer overigens niet meer: hij is vertrokken naar Sporting Portugal en werd definitief vervangen door Damian Hertog. Eerder was Ten Cate werkzaam bij onder anderen FC Barcelona, Chelsea, Sparta Rotterdam, Ajax en Vitesse - zowel als hoofdcoach als ook als assistent.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen