PSV en FC Twente winnen, Ajax laat opnieuw dure punten liggen

7 december 2018, 21:29   Bijgewerkt: 8 december 2018, 01:06

FC Twente en koploper PSV hebben vrijdagavond een overwinning geboekt. De Tukkers rekenden dankzij vier goals van Joëlle Smits simpel af met het dit seizoen verrassend sterke ADO Den Haag, terwijl PSV met enige moeite won van Excelsior Barendrecht. Ajax won wederom niet: de formatie van Benno Nihom (foto) liet in de slotminuut nog twee punten liggen tegen VV Alkmaar.

FC Twente - ADO Den Haag 5-1

ADO Den Haag is dit seizoen een van de verrassingen in de Eredivisie Vrouwen en het stond na tien duels zelfs boven landskampioen Ajax. Maar op bezoek bij FC Twente kreeg het geen poot aan de grond. Ashleigh Weerden opende na zes minuten de score, gevolgd door een treffer van Joëlle Smets weer zes minuten later. Met een kopbal besliste diezelfde Smets direct na de pauze het duel. Hoewel de bezoekers nog een aansluitingstreffer maakte, zorgde wederom Smits (kopbal en een hard schot) voor de 5-1.

Excelsior Barendrecht - PSV 0-3

Koploper PSV had het op bezoek bij laagvlieger Excelsior Barendrecht niet gemakkelijk, maar zorgde er wel voor dat het ongeslagen bleef. Het duel, dat overigens ook bij de mannen vrijdagavond op het programma stond, bleef tot direct na de pauze zonder goals. Toen werd een voorzet van PSV binnengegleden door Jeslynn Kuijpers. De thuisploeg deed zeker niet onder voor de Eindhovenaren, maar moest een kwartier voor het einde wel de tweede tegengoal slikken. Pas diep in blessuretijd maakten de bezoekers de derde en beslissende goal via Maddy Williams. Door de zege kan PSV zich al zeker gaan opmaken voor de kampioenspoule.

VV Alkmaar - Ajax 2-2

Ajax profiteerde amper van het puntverlies van ADO Den Haag, want in het drijfnatte Alkmaar speelde de geplaagde ploeg - die drie van de laatste vier duels niet won - niet groots. Na zeventig minuten opende Marjolijn van den Bighelaar wel de score, door een voorzet te verlengen naar de tweede paal. Twee minuten later besliste Vanity Lewerissa de score door de 0-2 binnen te glijden.

Althans, zo leek het. Want vlak voor tijd maakte Simone Kets een aansluitingstreffer, waardoor de thuisploeg er weer vol in ging geloven. In extra tijd kreeg VV Alkmaar een vrije trap in de zestienmeter van Ajax, waarna Anna Knol de zeer onverwachte, maar níet onterechte gelijkmaker maakte. 

Het duel tussen sc Heerenveen en PEC Zwolle werd afgelast.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen