Den Bosch blijft bovenaan na late winst, hattrick Veldwijk

7 december 2018, 22:03   Bijgewerkt: 7 december 2018, 22:53

FC Den Bosch heeft met pijn en moeite koppositie in de Eerste Divisie behouden. De ploeg van Willy Boessen speelde vrijdag tegen NEC drie kwartier lang met een man meer, maar keek tien minuten voor tijd tegen een achterstand aan. Danny Verbeek en supersub Jort van der Sande kregen het Nijmeegs tiental echter alsnog op de knieën. Achtervolgers Sparta en Go Ahead Eagles wonnen ook: Lars Veldwijk scoorde daarbij drie keer namens Sparta, staat nu op zestien treffers en lost Roda JC-concurrent Mario Engels af als topscorer.

FC Den Bosch - NEC 3-2

NEC had in de voorgaande wedstrijd tegen FC Volendam weer eens gewonnen en begon ook in De Vliert voortvarend. De Nijmegenaren stichtten vooral via Jonathan Okita veel gevaar: dat de geboren Duitser NEC met een strakke schuiver op 0-1 zette, was dan ook geheel volgende verhoudingen op het veld.

FC Den Bosch wist echter niet door te drukken: NEC verdedigde compact en was vrijwel constant dreigend in de tegenaanval. Tijdens één van die tegenstoten schoot Brahim Darri bovendien de 1-2 binnen. Den Bosch ontketende een slotoffensief en trok het duel alsnog naar zich toe: Verbeek kopte de 2-2 binnen nadat doelman Oliver Zelenika onnodig zijn goal uitkwam en Van der Sande bracht De Vliert in vervoering met een heerlijke knal in de bovenhoek.

{image[330872][left-half][]}Go Ahead Eagles - Helmond Sport 1-0

Go Ahead Eagles beleefde op bezoek bij Jong PSV een dramatische maandagavond, maar revancheerde zich tegen hekkensluiter Helmond Sport. De gasten pakte vorige week tegen Sparta hun eerste competitiezege en hielden een half uur lang stand in de Adelaarshorst. Go Ahead zette het veldoverwicht echter alsnog om in een treffer: Istvan Bakx rondde af na een indrukwekkende 'borstassist' van Thomas Verheydt. Hier bleef het bij, ondanks een hele reeks kansen voor de thuisploeg.

{image[330873][right-half][]}Sparta Rotterdam - Almere City 6-1

Lars Veldwijk bewees maar weer eens hoe belangrijk hij voor Sparta is. De aanvalsleider stond drie wedstrijden droog en zag Sparta drie keer op rij punten verspelen. Vrijdag was het echter weer raak: vlak voor rust schoot hij na een lange rush vanaf eigen helft de 2-1 binnen tegen Almere City. De 1-0, een schitterende afstandskrul van Mohamed Rayhi, viel bovendien na een assist van Veldwijk. Tussendoor had Dries Wuytens met een ongelukkige eigen goal voor 1-1 gezorgd.

De Belg nam na de rust echter revanche en vond ditmaal de juiste goal met een kopbal. De assist kwam op naam van Royston Drenthe, die even later, nadat Niek Vossebelt een opgelegde kans op 3-2 had gemist, de 4-1 op een presenteerblaadje aanbood aan Veldwijk. In de slotfase liet Almere City het volledig lopen: invaller Guy Ramos pakte zijn tweede gele kaart, waarna Veldwijk en Halil Dervisoglu de score verder opvoerden.

Roda JC - FC Dordrecht 2-2

Roda JC heeft de koppositie in de tweede periode uit handen gegeven. De Limburgers gingen met drie zeges op rij de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht in en leken zich al snel van nummer vier te verzekeren. Topscorer Engels hield zijn kruit voor de verandering droog: Nicky Souren en Gyliano van Velzen namen de honneurs waar en zorgden binnen twintig minuten voor een 2-0 voorsprong.

De wedstrijd kabbelde langzaam voort, maar werd na de rust opeens nieuw leven ingeblazen. Oussama Zamouri kreeg een afgeslagen aanval voor zijn voeten en schoot de bal bekeken in de verre hoek: 2-1. De ploeg van interim-trainer Scott Calderwood had zelfs nog meer in petto: Renny Smith voltooide de fraaie comeback en schoot de 2-2 binnen. FC Den Bosch is de Limburgers nu gepasseerd in de periodestand. Dordt verloor onder Calderwood overigens nog niet.

Overige uitslagen:

RKC Waalwijk-MVV 3-1

FC Volendam-FC Twente 1-2

FC Eindhoven-Jong FC Utrecht 0-0

Jong Ajax-TOP Oss 1-0

Programma:

Maandag, 20.00 uur: Jong AZ-Telstar

Maandag, 20.00 uur: Jong PSV-SC Cambuur

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen