Van Bommel vond dat PSV ondanks 6-0 meer moest scoren

7 december 2018, 23:28   Bijgewerkt: 7 december 2018, 23:42

Mark van Bommel was ondanks de 6-0 overwinning niet helemaal tevreden met het optreden van PSV tegen Excelsior. De oefenmeester vond dat de score nóg hoger had moeten uitvallen. "We hebben zoveel kansen gehad en zoveel druk uitgevoerd. Alleen had het geconcentreerder en gediscplineerder gemoeten", vond trainer van de Eindhovenaren.

Dat was ook de reden dat Van Bommel buitenspeler Hirving Lozano naar de kant haalde. Dat de Mexicaan daar niet blij mee was, deerde Van Bommel niet. "Mooi dat hij kwaad is, een spits wil scoren", wist de coach tegenover FOX Sports. "Hij wil er niet af, hij wil scoren. Ik was vroreger ook teleurgesteld, maar we hadden meer discipline nodig." Lozano gunde zijn coach geen blik waardig, maar daar lag Van Bommel niet wakker van. "Dat moet je aanvoelen."

Verder had de coach juist lovende woorden voor de andere Mexicaan, Érick Gutiérrez, die voor het eerst in de Eredivisie in de basis begon. "Op tien, dat had niet iedereen verwacht", aldus Van Bommel. "Hij is een speler in beweging en draait veel. Wesley Sneijder had dat ook, die kon draaien in het spel en het versnellen in de juiste richting."

Rechterkant

Ook aanvoerder Luuk de Jong was tevreden, met name over de rechterkant van PSV. Excelsior had geen antwoord op wat er op die flank gebeurde. "Je merkte aan Excelsior dat ze niet wisten hoe ze onze rechterkant moesten verdedigen. Over die flank kwamen we er de hele tijd door. Dan weet je dat het gevaarlijk wordt bij ons. Dat was lekker", glimlachte de tevreden captain van de Eindhovenaren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen