De Gier baalt van arbiter Kooij: "Heeft met ervaring te maken"

8 december 2018, 13:32

Bij NEC is men niet te spreken over arbiter Joey Kooij. De pas 27-jarige leidsman gaf vrijdag een rode kaart aan Joey van den Berg in de wedstrijd tegen FC Den Bosch (3-2). Een foute beslissing, vindt trainer Jack de Gier.

Na de wedstrijd ging de trainer in gesprek met Omroep Gelderland over de verloren wedstrijd. "We komen hier verdiend op voorsprong en dan geven we heel slordig de 1-1 weg. Daarna pakt Joey van den Berg een rode kaart en moeten we van systeem veranderen om in de wedstrijd te blijven. Dan komen we ook nog eens op voorsprong en dan zie je dat we echt karakter tonen. We krijgen namelijk goede kansen. Dan is het heel zuur dat het 8 minuten voor tijd 2-2 wordt", zegt De Gier, die daarna ook nog de 3-2 zag vallen.

De rode kaart voor Van den Berg leek zwaar bestraft, zag ook De Gier. De coach is kritisch op de jonge arbiter. "Hij floot best goed, maar zag het op bepaalde momenten gewoon niet goed. Dat heeft met ervaring te maken en feeling in de wedstrijd. Ik gaf hem commentaar op een beslissing, maar ik heb niks raars geroepen. Ik heb gezegd dat hij zelf eerder een beslissing kon nemen. Toen kreeg ik geel en bedankte ik hem. Toen kreeg ik ook nog een tweede gele kaart."

NEC staat op de tegenvallende tiende positie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen