Labyad: "Ik was in de jeugd van PSV al fan van Ajax"

8 december 2018, 13:06

Zakaria Labyad brak bij PSV door als talentvolle aanvaller, maar koesterde toen al liefde voor een andere Nederlandse topclub: Ajax. De Marokkaan is nu dus terecht bij de club waar hij al in zijn jonge jaren supporter van was.

Dat laat hij weten tegenover Inside Ajax. In zijn tijd bij PSV Onder 15 deed hij iets opmerkelijks. "Als kleine jongen, toen ik bij PSV speelde, was ik al fan bij Ajax. Wiljan Vloet was toen de trainer, maar toen kwam een keer in Ajax-trainingspak naar de training", lacht de aanvallende middenvelder. "Ik dacht er eigenlijk niet bij na. Ik vond die kleding altijd al mooi en op toernooien ruilde je altijd wel met andere teams. Maar van jongs af aan wist je eigenlijk al dat Ajax de grootste club was."

Labyad maakte in de zomer de overstap van FC Utrecht naar Ajax en moest wel wennen in zijn eerste periode. "Ik kwam van FC Utrecht en daar waren de trainingen niet zo intens als hier bij Ajax. Bij Utrecht werd ook alles wel bijgehouden, maar er werd verder heel weinig gezegd over wat je allemaal had gedaan. Bij Ajax gebeurt dat wel iedere dag. Ik denk dat het niveau hier vele malen hoger ligt dan bij mijn vorige club. We spelen heel mooi voetbal, maar de intensiteit ligt ook hoog."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen