United wint weer eens, Arsenal ontsnapt in slotfase

8 december 2018, 18:03

Mede dankzij Romelu Lukaku's eerste doelpunt sinds acht maanden op Old Trafford heeft Manchester United zaterdagmiddag een eenvoudige zege geboekt op hekkensluiter Fulham: 4-1. Na vier competitie wedstrijden zonder overwinning was dit ook meer dan welkom voor United. Een stuk moeizamer verging het Arsenal tegen Huddersfield Town, de nummer achttien van de Premier League. De Londenaren wonnen met slechts 1-0 door een laat doelpunt in de slotfase.

Manchester United - Fulham 4-1

Manchester United - Fulham kwam in het teken te staan van Lukaku. Sinds 31 maart stond de Belg droog, maar met de 3-0 tegen Fulham kon hij  eindelijk weer eens een doelpunt vieren met het eigen publiek. Op aangeven van Juan Mata kreeg Lukaku een niet te missen kans. De andere doelpunten van United kwamen op naam van Ashley Young (1-0), Mata (2-0) en Marcus Rashford (4-1). Aboubakar Kamara deelde vanaf de penaltystip nog wel een speldenprikje uit namens Fulham.

Arsenal - Huddersfield Town 1-0

Opmerkelijk: Arsenal is dit seizoen de enige ploeg in de Premier League die bij rust nog niet op voorsprong stond. Tegen Huddersfield Town zochten The Gunners de kleedkamer op met een 0-0 ruststand. Kansen waren er wel en Alexandre Lacazette scoorde ook, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Ook na rust leek Arsenal lang af te steven op een zeer teleurstellend gelijkspel tegen de laagvlieger. Totdat Lucas Torreira, die de North London derby tegen Tottenham Hotspur ook al definitief besliste, opstond. Met een halve omhaal bezorgde de Uruguayaan Arsenal de volle buit en moest het Huddersfield van basisspeler Terence Kongolo buigen.