Manchester City bij Chelsea voor het eerst onderuit

8 december 2018, 20:28

De eerste competitienederlaag van Manchester City is een feit. De landskampioen moest op Stamford Bridge zijn meerdere erkennen in een uiterst effectief Chelsea: 2-0. Dat betekent goed nieuws voor Liverpool, dat de koppositie in de Premier League definitief heeft overgenomen.

The Citizens hadden tot nog toe gelijkgespeeld tegen Wolverhampton Wanderers (1-1) en  Liverpool (0-0). Ook de defensie was voor het treffen met Chelsea slechts vijf keer gepasseerd. Maar The Blues wisten zaterdagavond de City-code te kraken in de Engelse topper.

Pep Guardiola moest het stellen zonder zijn smaakmakers Sergio Agüero en Kevin de Bruyne. Ondanks het gemis domineerde City. Daarom kwam de achterstand ook uit de lucht vallen. Eden Hazard legde de bal perfect neer voor N'golo Kanté, die afdrukte en de bal hoog in het doel schoot.

City kwam die onverdiende achterstand niet meer te boven. Ook al kreeg het voldoende mogelijkheden. Maar bijvoorbeeld elf hoekschoppen leverde niets op. Chelsea had maar één hoekschop nodig om te scoren. Een klein kwartier voor tijd besliste David Luiz de kraker. Hij schatte een hoekschop van Eden Hazard op waarde in en gaf Ederson het nakijken.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen