Wiegman: "We kennen de filosofie van alle drie landen"

8 december 2018, 21:04

Sarina Wiegman toont zich tevreden met de WK-loting voor de Oranjevrouwen. Nederland werd zaterdag voor de poulefase gekoppeld aan Canada, Nieuw-Zeeland en Kameroen. "Het is geen slechte loting", aldus de bondscoach van de regerend Europees kampioen.

Canada en Nieuw-Zeeland zijn oude bekenden, ook op het wereldkampioenschap van 2015 trof Oranje de beide landen. "Het is alweer even geleden dat we tegen die landen gespeeld hebben en tegen Kameroen hebben we nog nooit gespeeld", zegt Wiegman op Onsoranje.nl. "Maar we kennen de filosofie van alle drie de landen en gaan ons de komende maanden verder in onze tegenstanders verdiepen."

Wiegman vindt het ook een voordeel dat Nederland de wedstrijden speelt in Le Havre, Valenciennes en Reims. "De temperaturen in Noord-Frankrijk zijn meestal wat gunstiger dan in Zuid-Frankrijk en voor ons publiek is het natuurlijk mooi dat het makkelijker te bereiken is. Het zou heel mooi zijn als we ook in Frankrijk weer kunnen rekenen op de massale steun van onze Oranje-fans."

Minder gunstig de eventuele route in de knock-outfase. Nederland zou bijvoorbeeld Japan, Engeland of de Verenigde Staten kunnen treffen. "Maar dat is voor latere zorg. Het is een nieuwe fase voor ons team, we zijn een stuk volwassener dan we vier jaar geleden op het WK waren. Dat willen we komende zomer in Frankrijk laten zien."

Lees ook: Miedema: "Vooral na de poulefase kan het heel moeilijk worden"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen