Heerkens dupeert Willem II: "Ik voel me schuldig richting team"

8 december 2018, 21:19

Freek Heerkens vindt de penalty die de Willem II-verdediger veroorzaakte terecht. Maar de rode kaart ook? Zijn fout hielp sc Heerenveen zaterdagavond in het zadel. De Friezen haalden op bezoek in Tilburg hard uit en boekten met een man meer een ruime zege: 1-5.

Bij een 1-1 stand trok Heerkens Pelle van Amersfoort aan het shirt en wees Siemen Mulder naar de penaltystip. Ook kreeg de aanvoerder van de Tricolores een rode kaart. "Er is contact. Ik hou hem vast. Dit is mijn fout, het is een terechte penalty", zegt Heerkens tegen FOX Sports. "Dit was het kantelpunt, daarvoor ging het gelijk op. Ik had de keuze moeten maken om hem te laten schieten."

Over de rode kaart zegt Heerkens: "De regels schrijven voor dat je iemand beter bij de enkels kan afzagen en een penalty veroorzaken, dan iemand aan het shirt te hangen. Wat dat betreft een terecht rode kaart. Ik voel me schuldig richting het team. Achterin moet ik voor stabiliteit zorgen, vandaag maak ik daar een cruciale fout in. Daarom verliezen we de wedstrijd."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen