Van den Brom bevestigt zomers vertrek: "Kijken naar nieuwe stap"

10 december 2018, 07:35

John van den Brom vertrekt na dit seizoen inderdaad definitief bij AZ. De oefenmeester bevestigt de geruchten die zondagavond voor het eerst naar buiten kwamen over het afscheid dat na het huidige vijfde seizoen zal plaatsvinden in Alkmaar. "Dat hebben we in onderling overleg besloten", aldus de coach.

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. Zijn contract loopt na dit seizoen af en dat was voor beide partijen het moment om verder te kijken, zo stelt Van den Brom. "Het moment is gekomen om allebei te gaan kijken naar een nieuwe stap. Dat moet vanaf komende zomer gaan gebeuren." FC Utrecht zou al een oriënterend gesprek hebben gehad met de coach.

De prestaties in de Eredivisie vallen tot dusver tegen, toch is Van den Brom niet bang dat het na het bekendmaking van dit nieuws nog minder zal gaan. "We hebben nog een half seizoen met elkaar voor de boeg, na ruim vier jaar te hebben samengewerkt. Onze groep is dusdanig sterk om dat met elkaar tot een goed einde te brengen", verwacht hij.

Met Van den Brom sinds 2014 langs de lijn speelde AZ bij tijd en wijle uitstekend voetbal. Het overwinteren in de Europa League is een van de hoogtepunten onder zijn leiding; ook werd meermaals de bekerfinale gehaald. Ook braken er geregeld talenten door en rinkelde de kassa met de verkoop van Vincent Janssen, Wout Weghorst en Alireza Jahanbakhsh. Door het vertrek van de belangrijke krachten gaat het dit seizoen tot dusver nog wel iets minder. Arne Slot, zijn huidige assistent, wordt genoemd als een van de mogelijke opvolgers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen