Heerenveen bevestigt vertrek algemeen directeur Eisenga

10 december 2018, 08:35   Bijgewerkt: 10 december 2018, 08:41

Luuc Eisenga heeft zijn vertrek bij sc Heerenveen officieel aangekondigd. De algemeen directeur van de Friezen lag de afgelopen weken onder vuur en voor het weekend werd tijdens een bijeenkomst naar verluidt besloten dat beide partijen uit elkaar gaan. "Ik heb besloten om de zaken hier goed af te sluiten en daarna op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging."

Dat heeft Heerenveen inmiddels via de officiële kanalen bevestigd. "Ik wil allereerst graag de medewerkers bedanken voor het vertrouwen en hun inzet de afgelopen jaren. We hebben goede dingen bereikt met elkaar en gezorgd voor een gezond bedrijfsklimaat", stelt de directeur in het persbericht. "Ik kijk met veel plezier terug op mijn tijd bij deze mooie club en ben blij dat het gelukt is om rust en structuur terug te brengen in het bedrijf."

Jorrit Jorritsma, voorzitter Raad van Commissarissen (RvC) van sc Heerenveen kijkt met een goed gevoel terug op de drie jaar durende samenwerking. Toen Eisenga, die uit de wielerwereld komt, werd benoemd, was het namelijk onrustig in het Abe Lenstra Stadion. ''De RvC heeft de afgelopen drie jaar prima samengewerkt met Luuc. Hij leidt de club rustig en vastberaden, heeft het vertrouwen van de medewerkers en gaat stap voor stap zijn weg. De hele club is hem daarvoor dank verschuldigd", aldus Jorritsma.

Onrust rondom Eisenga

De laatste maanden kwam er echter steeds meer onrust rondom de bestuurder, die het daarvoor goed op de rails had. Daardoor werd de steun onder sponsoren, vrijwilligers en supporters steeds minder. Dat was mede te wijten aan een relletje rondom Hans Vonk, een [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/335790/nieuwe-commercieel-directeur-op-onrustige-post-in-heerenveen/,_blank,soap ]voor de positie van commercieel manager en ook de financiële bedrijfsvoering ging minder. Daarvoor wordt Eisenga als enige statutair directeur verantwoordelijk voor gehouden.

Daar bovenop kwam ook nog eens de situatie rondom hoofdsponsor Groenleven. Dat had op de opdracht gerekend om zonnepanelen op het dak van het Abe Lenstra Stadion te mogen leggen en zei toezeggingen te hebben gekregen van Eisenga. Hij beslist echter niet wie de opdracht krijgt. Dat is de taak van Sportstad Heerenveen, eigenaar van het stadion en zij hebben een aanbestedingsprocedure gestart waarvoor iedereen zich mag inschrijven.

Dit alles zorgde ervoor dat de relatie tussen Eisenga en de achterban van Heerenveen, dat al een langere tijd speelt. Dus hoewel hij de eer in het persbericht aan zichzelf houdt, lijkt het erop dat een vertrek onvermijdelijk was. Om 11 uur wordt er een persconferentie gegeven door de club en Eisenga. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen