Promes vond ingrijpen VAR terecht: "Ik zeg dat het geel is"

10 december 2018, 10:23

VVV-Venlo-verdediger Jerold Promes zag afgelopen weekend zijn rode kaart na een snoeiharde overtreding op Ritsu Doan door ingrijpen van de VAR worden omgezet in een gele kaart. Een schande, volgens bijna heel voetballend Nederland. De routinier denkt daar zelf echter anders over. "Donkerrood? Ik zeg dat het geel is."

Dat vertelt hij tegenover De Limburger. "Waarom? Doan is eerder bij de bal dan ik, want ik ben gewoon te laat. Maar die bal stuit op en ik probeer hem in de lucht te raken. Daarom lijkt het gevaarlijk, omdat mijn been hoog is. Ik probeer die bal weg te tikken en hij loopt tegen mijn kuit aan", omschrijft Promes de situatie.

En dus vond hij geel een meer passende straf. "Je ziet ook geen gestrekt been. Ik ga in met de intentie om de bal te spelen. En ik protesteerde niet, omdat dat geen zin heeft. Toen ben ik weggelopen omdat ik dacht dat het einde wedstrijd was. Maar teammanager Wim Jacobs zei tegen mij dat ik moest wachten omdat de VAR er naar aan het kijken was. Gelukkig kwam de scheidsrechter toen terug op zijn beslissing", besluit Promes.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen