ErediVisie: Veel Arbitraal Rumoer, Heerenvijf en wissels bij PSV

10 december 2018, 12:30

Ajax, PSV en Feyenoord maakten dit weekend gezamenlijk veertien doelpunten en kregen er slechts twee tegen. Het is de realiteit dit seizoen in de Eredivisie, waarin NAC Breda eindelijk weer eens won en de VAR niet voor het eerst (negatieve) aandacht opeiste. Verder was er géén spektakel bij VVV en Groningen, zorgde Heerenveen voor de perfecte balans en was er een vervelende hoofdrol voor Damian van Bruggen. Zoals de ballenjongen in Den Haag schieten we in onze wekelijkse rubriek door het afgelopen ErediVisie weekend.

Heerenvijf

Het is een seizoen van extremen tot dusver voor Heerenveen. De ene week wordt er dik verloren, de andere keer dik gewonnen. Maar al die extremen zorgen wel voor de perfecte balans na vijftien potjes. 5 zeges, 5 remises, vijf nederlagen. 32 goals voor, 32 tegen. Niet gek dat de Friezen uit al twee keer met vijf goals wonnen en thuis twee keer verloren met vijf goals. Dat er afgelopen weekend vier van de vijf goals vielen in een minuut met vijf (15, 53, 57, 65) zal dan ook geen toeval zijn.

{image[330942][right-half][]}Veel Arbitraal Rumoer

De VAR zou de discussie over de scheidsrechters moeten voorkomen, maar de afgelopen weken bleek al dat niets minder waar is. Maar sinds dit weekend is de kritiek op de VAR exponentieel toegenomen, nadat de gele kaart van Matthijs de Ligt werd goed gekeurd en een schandalige overtreding van Jerold Promes – waarvoor terecht rood werd gegegeven – volgens de VAR slechts geel was. Niemand die er meer iets van begrijpt, wat zorgt voor enorm veel kritiek. De VAR zorgt niet voor minder discussie, maar voor meer: Veel Arbitraal Rumoer. Als dat nog een tijdje zo doorgaat, moet er wel iets gebeuren, 

VVV-Venlo - FC Groningen op? 100% Bob

Als supporters van FC Groningen of VVV-Venlo in de toekomst nog twijfelen om bijna de verste uitwedstrijd van de hele Eredivisie te bezoeken, dan kunnen ze dat beter niet doen. Want in de laatste vijf edities was het een garantie voor zéker geen spektakel. De laatste vijfmaal (!) eindigde het onderlinge treffen gelijk, waarvan drie keer in een 0-0. Voor de Groningen-fans is het overigens helemaal een lange reis, in de wetenschap dat ze voor het laatst wonnen op 20 november 2011. De enige die écht blij is met al die nullen, is Bob...

{image[330926][left-half][]}De topclubs zijn weer écht top

Als er iets opvallends is aan dit seizoen, dan is het wel de suprematie van de topclubs. PSV, Ajax en ook Feyenoord liggen op koers om meerdere stokoude records uit de boeken te schieten. Na vijftien duels hebben de traditionele topclubs samen al 117 punten verzameld. Vorig seizoen waren dat er slechts 97 en ook in de acht seizoenen daarvoor werd het aantal van 117 niet bereikt. Als PSV en Ajax zo doorgaan, eindigen ze op respectievelijk 95 en 91 punten. Het recordaantal is nu 93 punten, behaald door Ajax in 1971/1972. Een ding is zeker: de traditionele topclubs maken weer de dienst uit in de Eredivisie.

Wisseling van de wacht bij PSV

Eindelijk was daar de kans voor Erick Gutiérrez bij PSV. Sinds zijn fantastische invalbeurt tegen ADO Den Haag bij zijn debuut (een goal en een assist) moest de Mexicaan lang wachten op zijn kans. Terwijl de fans schreeuwden om meer minuten voor het maatje van Hirving Lozano, hield Mark van Bommel vast aan Gastón Pereiro. De Uruguayaan is dit seizoen met name in grote duels een dissonant en het geduld van Van Bommel raakte afgelopen weekend op. Tegen Excelsior kreeg Gutiérrez de kans en bleef Pereiro op de bank. De Mexicaan leverde een assist af en is elke 33 Eredivisie-minuten goed voor een doelpunt en een assist. In 165 minuten leverde hij drie goals en twee assists af. Prima cijfers, die Pereiro de nek om lijken te draaien.

Wat verder nog opviel...

Van Bruggen heeft een tikkeltje pech...

(Jong) FC Groningen

De 'hooligan-ballenjongen' van ADO

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen