Slot volgt Van den Brom op en wordt nieuwe trainer van AZ

10 december 2018, 15:29

Als John van den Brom komende zomer vertrekt bij AZ, hoeft de club niet ver te zoeken naar een opvolger. Arne Slot, die momenteel al assistent-trainer is in Alkmaar, schuift dan door naar de functie van hoofdcoach. Dat bevestigt de nummer zes van de Eredivisie maandag via de officiële kanalen.

De veertigjarige Slot werkt sinds de zomer van 2017 als assistent-trainer in Alkmaar. AZ nam hem destijds over van SC Cambuur, waar hij indruk had gemaakt met zijn innoverende voetbalvisie. De oud-speler van PEC Zwolle werkte eerder ook al als jeugdtrainer bij PEC. De voormalig spelmaker heeft zich dusdanig goed ontwikkeld, dat AZ hem rijp acht voor het echte werk.

Slot beschikt over alle benodigde papieren om hoofdtrainer van een Eredivisie-club te zijn en kan na het seizoen dus moeiteloos doorschuiven om Van den Brom te vervangen. De huidige hoofdtrainer zwaait komende zomer na vijf seizoenen af.

Op de website van AZ geeft Van den Brom een reactie op zijn aanstaande afscheid. "Ik ben trots dat ik als langstzittende trainer de boeken in ga. De afgelopen vijf jaar heb ik mooie seizoenen beleefd bij AZ. Maar het is nog te vroeg om terug te blikken. Vanaf heden gaat de focus weer op dit seizoen. We gaan er de komende maanden alles aan doen om het seizoen AZ-waardig af te sluiten", zegt hij vastberaden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen