Chaos Heerenveen compleet: brandbrief van personeel

10 december 2018, 17:51

Het is hommeles met een hoofdletter H bij sc Heerenveen. De Friese club gaat door een zeer onrustige bestuurlijke periode, nu het vertrek van algemeen directeur Luuc Eisenga en de Raad van Commissarissen is aangekondigd. Het personeel van de club is de onrust beu en heeft een brandbrief op de clubwebsite geplaatst.

Het personeel voelde zich genoodzaakt om van zich af te bijten na de persconferentie van Eisenga en RvC-voorzitter Jorrit Jorritsma eerder vandaag. Of laatstgenoemde definitief vertrekt, is nog niet helemaal duidelijk. 'sc Heerenveen is een club die altijd veel mensen aan zich weet te binden. Het is een organisatie die de afgelopen jaren het nodige heeft meegemaakt, waarin veel veranderingen hebben plaatsgevonden. Niet alleen op bestuurlijk vlak', valt er te lezen. 'Voor de medewerkers waren dit zware periodes, maar we dachten dat er een definitieve streep onder gezet was door de bestuurlijke verandering in 2016. Er ontstond weer rust binnen de organisatie en er wordt hard gewerkt de 'weg omhoog' te vinden', doelt het personeel op de aanstelling van directeur Eisenga. Met hem moest de rust terugkeren in Heerenveen, maar die is momenteel ver te zoeken.

'Waar iedereen binnen sc Heerenveen bij gebaat is, is rust', gaat de brief verder. 'Tot onze verbazing lazen wij verschillende berichten in de media. Zo ook het volgende wat op 5 december jl. is gepubliceerd in de Leeuwarder Courant: "De zes leden van het Stichtingsbestuur, het hoogste orgaan waarin alle stakeholders (fans, sponsors, vrijwilligers) zijn vertegenwoordigd, vinden dat Eisenga in de eerste twee jaar veel waarde heeft gehad voor de club. Ze hebben inmiddels geconstateerd dat er nog maar bijzonder weinig draagvlak is voor de directeur.'' Daarmee lijkt het alsof het Stichtingsbestuur er niet in slaagt de mening van haar leden buiten de media te houden. Ook is het opmerkelijk dat een journalist op de hoogte is van dat moment van overleg ''binnen de hoogste kringen.''

Wij vinden dergelijke publicaties in de media zeer ongewenst en zeker niet in het belang van de club. Zo werden wij afgelopen zaterdag, op de wedstrijddag, volledig verrast door de berichtgeving over het vertrek van onze algemeen directeur Luuc Eisenga. In het verlengde van het bovenstaande is het dan ook hoogst opmerkelijk dat wij als medewerkers op geen enkele manier door het Stichtingsbestuur geïnformeerd zijn.'

Het is het zoveelste incident op de burelen van het Abe Lenstra Stadion. 'Laat duidelijk zijn dat het belang van onze club voor ons voorop staat! De medewerkers zijn klaar met de negatieve berichtgeving en zijn mede daardoor diep teleurgesteld in het Stichtingsbestuur. De integriteit van de medewerkers komt enorm onder een vergrootglas te liggen. Dat moet te allen tijde voorkomen worden', vindt het personeel.

Lees hier de volledige brandbrief van de medewerkers van sc Heerenveen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen