Cambuur ontdoet zich door goedkope penalty van Jong PSV

10 december 2018, 22:15

SC Cambuur is erin geslaagd de aansluiting met de brede suptop in de Eerste Divisie te behouden. Hoewel het erg stroef ging, won Cambuur maandagavond met 1-2 van Jong PSV, waar Bart Ramselaar basisspeler was. Ook Telstar boekte een overwinning. De verrassing van vorig seizoen klopte Jong AZ met 0-2.

Jong PSV - SC Cambuur 1-2

Cambuur maakte het zichzelf erg moeilijk op De Herdgang in Eindhoven. De start was goed met het doelpunt van Kevin Schindler, die bal in het uiterste hoekje schoot. Uit het niets kregen de Leeuwarders de gelijkmaker om de oren. Cody Gakpo bleef koel nadat Ramon Lundqvist de spits met een mooie steekpass in stelling bracht. Daarna kreeg Cambuur meerdere honderd procent kansen. Vooral Nigel Robertha had het vizier niet op scherp. De spits kwam tweemaal alleen vrij voor keeper Mike van de Meulenhof, maar beide keren faalde hij opzichtig. Ook Issa Kallon vond de uitblinker van PSV op z'n pad. Cambuur kwam met een man meer te staan nadat PSV'er Bertalan Kun in de tweede helft zijn tweede gele kaart kreeg. Lang stuitte Cambuur op de hechte defensie van Jong PSV, maar met een beetje hulp van scheidsrechter Freek van Herk trok Cambuur het duel alsnog naar zich toe. Van Herk deelde een makkelijk gegeven strafschop uit. Robin Maulun maakte geen fout en leidde Cambuur naar de zwaarbevochten zege. 

Jong AZ - Telstar 0-2

Telstar schoot uit de startblokken in het Noord-Hollandse onderonsje. De eerste kans voor de bezoekers was meteen raak: alleen voor doelman Jasper Schendelaar toonde Terell Ondaan zich dodelijk. Jong AZ kreeg daarna kansen op de gelijkmaker, maar Telstar had de controle in de tweede helft terug. De bezoekers drukten dat ook uit in de score. Wederom Ondaan was de gevierde man. Echter waren de credits voor aangever Donny van Iperen. Hij stak het hele veld over en legde de bal panklaar neer voor Ondaan, die het duel definitief besliste.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen