Kuijt: "Ervaring om de talenten heen is steeds minder aanwezig"

11 december 2018, 10:04

Dirk Kuijt stelt dat het belangrijk is voor de ontwikkeling van talenten dat zij omringd worden door spelers met meer bagage. In zijn column in De Telegraaf zegt de oud-aanvaller dat het een goede zet is geweest van Giovanni van van Bronckhorst om talenten als Lutsharel Geertruida, Wouter Burger en Orkun Kökcu vast bij de selectie te halen. Zij komen nog niet heel veel aan bod bij het eerste elftal.

"Maar wat zo belangrijk is, is de ervaring die ze opdoen bij het eerste elftal. Als jeugdtrainers kunnen wij dingen meegeven en dingen ontwikkelen, maar deze spelers moeten zichzelf ontwikkelen. Daarbij kan je niet genoeg ervaring om je heen hebben", aldus Kuijt. De aanwezigheid van spelers als Robin van Persie, Steven Berghuis, Jens Toornstra en Nicolai Jørgensen heeft volgens de jeugdtrainer een positieve invloed op de talenten.

"Met die wetenschap moeten we ook oppassen dat we de ervaring niet uit de jeugdspeler halen. Wat bedoel ik daarmee? In de Keuken Kampioen Divisie, waar Feyenoord wordt bekritiseerd omdat het niet meedoet, mag je geen dispensatiespelers hebben, geen spelers onder 23 jaar die al meer dan acht wedstrijden in het eerste hebben gespeeld", gaat hij verder.

"Als Jørgensen geblesseerd is geweest, mag hij niet in een Jong-elftal in de Keuken Kampioen Divisie meedoen. Dat zou voor hem goed zijn om weer wedstrijdritme op te doen, maar het zou ook heel goed zijn voor talentvolle jeugdspelers die nog niet klaar zijn voor het eerste elftal om met een man als Jørgensen te voetballen", zegt Kuyt, die constateert dat talenten steeds sneller doorbreken. "Maar de ervaring om hen heen is steeds minder aanwezig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen