Verklaring voor 20-0 nederlaag: "Veel spelers last van autopech"

11 december 2018, 18:57   Bijgewerkt: 11 december 2018, 19:02

De oorzaak van de 20-0 nederlaag van Jong Achilles '29 tegen Jong Heracles Almelo? "Veel pech", aldus technisch manager Frans Derks (op archiefbeeld). Volgens hem kon de beloftenploeg met moeite elf spelers bij elkaar krijgen. "We zijn immers een amateurclub. De meeste jongens werken overdag gewoon of gaan naar school. Verder was er veel interne miscommunicatie", legt Derks uit aan het Algemeen Dagblad.

Achilles deed daarom maandagavond een beroep op jeugdspelers. Vijf spelers die meededen beleven dit seizoen zelfs hun eerste jaar in de A-junioren. "Daarnaast hadden veel spelers last van autopech", zegt Derks tegen het AD. Het gevolg: de beloftenploeg van de Groesbekers kwam veel te laat aan bij het Polman Stadion in Almelo. "We hebben amper een warming-up kunnen doen."

Het is echter geen uitzondering dat Jong Achilles nederlagen met dubbele cijfers lijdt. De leeftijdsgenoten van FC Emmen (11-0), SC Cambuur, De Graafschap (beide 10-0) en Jong FC Twente (10-2) lieten dit seizoen al niets heel van de Groesbekers. Derks: "Ik heb liever dat mijn teams op het hoogst mogelijke niveau uitkomen. Die jongens leren veel meer van een 20-0 nederlaag tegen Heracles dan van een gelijkspel tegen Hoek."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen