Eredivisie Vrouwen: Ajax neemt pas laat afstand van Heerenveen

11 december 2018, 22:58   Bijgewerkt: 11 december 2018, 23:18

Het dolende Ajax Vrouwen heeft in haar dertiende competitiewedstrijd pas haar zesde overwinning geboekt. De Amsterdamse vrouwen klopten sc Heerenveen met 3-0 en verstevigen daarmee de vierde plaats in de Eredivisie. Nummer twee FC Twente bleef in het spoor van koploper PSV door te winnen van Alkmaar (4-2).

Ajax - sc Heerenveen 3-0

Pas in de laatste twintig minuten maakte Ajax het verschil tegen Heerenveen. Lucie Akkerman brak de ban voor de titelverdediger, die dit seizoen al zeventien punten morste. Ook vrijdag tegen middenmoter Alkmaar (2-2), maar zover kwam het dinsdagavond dus niet. Na de goal van Akkerman verdubbelde Eshly Bakker de score en was het in veilige haven. Marthe Munsterman verzorgde het slotakkoord met een droge schuiver in de linkerhoek.

FC Twente - Alkmaar 4-2

Twente maakte het na een 3-0 voorsprong nog spannend in Hengelo. Twintig minuten voor tijd kwam Alkmaar terug tot 3-2 en was het alle hens aan dek voor de Tukkers. De bezoekers kregen ook kansen op de gelijkmaker, maar lieten die onbenut. In blessuretijd maakte Twente aan alle onzekerheid een einde.

Overige uitslagen:

ADO Den Haag - Achilles '29 6-0

PEC Zwolle - Excelsior Barendrecht 3-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen