PSV frustreert Inter en besluit CL-campagne met punt in Milaan

11 december 2018, 22:59   Bijgewerkt: 12 december 2018, 10:14

Op bezoek bij Internazionale heeft PSV dankzij een 1-1 gelijkspel met opgeheven hoofd én met een resultaat de Champions League verlaten. De Eindhovenaren kwamen dankzij een uitstekend doelpunt van Hirving Lozano na een kwartier spelen op voorsprong, hielden vervolgens lang stand, maar zagen dat de Argentijnse superspits Mauro Icardi al koppend voor de gelijkmaker zorgde. Zo besluit PSV de Europese campagne met twee punten en kan het zich volledig op de competitie richten. 

In Giuseppe Meazza stond er voor PSV alleen de eer en de winstpremie op het spel. De ploeg van Mark van Bommel was met één punt uit vijf wedstrijden al uitgeschakeld in de Champions League en maakte zich dus op voor het laatste Europese duel van dit seizoen. Ondanks het feit dat het driemaal op voorsprong kwam en zeker in de thuiswedstrijden lange tijd niet de mindere was, bleek het halen van overwintering al snel een onhaalbare kaart. Voor Inter stond er nog wel iets op het spel, want zij konden nog als tweede eindigen in de poule.

Daar waar PSV in de eerste vijf wedstrijden geregeld een tegengoal moest slikken terwijl het de betere ploeg was, gebeurde in Italië na een kwartier spelen precies het tegenovergestelde. PSV had het lastig, kwam nauwelijks onder de druk van de Italianen vandaan en mazzelde toen Ivan Perisic de bal na zes minuten tegen de paal kopte. Vooral Trent Sainsbury, die voor het eerst in de Champions League vanaf de basis begon, had het vreselijk lastig en was een bron van onrust.

Plots was daar volledig uit het niets een individuele fout van verdediger Kwadwo Asamoah legde Steven Bergwijn de bal loepzuiver op het hoofd van de binnenkoppende Hirving Lozano: 0-1 en de vierde keer dat PSV in deze Champions League-groep de score opende. Na de verrassende openingstreffer werd pas duidelijk hoeveel ruimte er achter de verdediging van Inter, waar Stefan de Vrij een basisplaats had, lag. Luuk de Jong kon na wederom een fout van Asamoah bijna de 0-2 noteren, maar schoot tegen Samir Handanovic op.

Ook Bergwijn liet zich zien met een schot van afstand, maar Handanovic tikte de poeier net over het doel. PSV had de kansjes en counters, terwijl Inter ondanks het vele balbezit nauwelijks uitgespeelde kansen kreeg. Verder dan een kopbal die een meter over ging van Mauro Icardi kwamen de blauw-zwarten niet.

Icardi leek kort na rust het stadion te laten opveren, maar Zoet bracht uitstekend redding door het schot van dichtbij uit de hoek te drukken. PSV bleef rustig en stond maar mondjesmaat schoten van Italiaanse komaf toe. En als het dan dreigend leek te worden, zat Zoet wel in de juiste hoek. In de counter bleek PSV echter slordiger dan voor rust, waardoor het zelf ondanks de vele ruimte geen echte kansen wist te creëren. 

Terwijl er met de minuut minder aan de hand leek voor PSV, viel er een kwartier voor tijd plotseling toch de gelijkmaker. Sainsbury was Icardi compleet uit het oog verloren en zag de Argentijn pas terug nadat hij de bal achter Zoet in het doel had gekopt: 1-1 en voor de vierde keer geeft PSV een voorsprong uit handen in de Champions League.

Door het knappe gelijkspel eindigt PSV de campagne met opgeheven hoofd, vertrouwen en met twee punten. Toch zal er in Eindhoven een gevoel heersen dat er met iets meer mazzel wat meer in had gezeten in de loodzware poule. De Italianen kunnen zich oprichten voor de Europa League, want Tottenham speelde ook met 1-1 gelijk bij FC Barcelona.

Opstelling en beoordelingen*

Opstelling PSV: Jeroen Zoet 7, Angeliño 6,5, Nick Viergever 6, Trent Sainsbury 4,5, Denzel Dumfries 6, Érick Gutiérrez 6 (65. Michael Sadilek 6),  Jorrit Hendrix 7,5 , Pablo Rosario 7, Hirving Lozano 7 (90. Gastón Pereiro -), Luuk de Jong 6,5, Steven Bergwijn 7 (70. Donyell Malen -)

Man of the match: Jorrit Hendrix

*Spelers die twintig minuten of meer in actie zijn gekomen, komen in aanmerking voor een beoordeling

Lees ook: Tottenham krijgt Cillessen tóch klein en blijft in CL

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen